Bütçene Göre Araba Tavsiyeleri!

Çekme Belgesi Nedir? | Çekme Belgeli Araç Ne Demek? | Çekme Belgeli Araç Alınır mı? | 2020 |

1

Rehber niteliğinde bir içerik ile tekrar karşınızdayım. Bu içeriğimizin konusu çok fazla kafa karışıklığına neden olan ‘’Çekme Belgesi’’.  Araç almayı düşünen bir çok kişi araç alım satım sitelerinde ”Çekme belgeli araç, Araç çekme belgelidir , Çekme belgesi vardır.” vb. yazılarla  karşılaşıyor ve doğal olarakta bu ‘’çekme belgesi nedir’’ diye araştırma yapıyor.

Bizde bu içeriğimzde ‘’Çekme Belgeli Araç Ne Demek?, Çekme Belgeli Araç Alınır mı?’’ sorularınıza cevap niteliğinde bir içerik hazırladık.

Çekme Belgesi Nedir? Çekme Belgeli Araç Ne Demek?

Çekme belgesi; Ruhsat sahibi olduğunuz aracın motorlu taşıtlar vergi borçları, trafik cezaları, otoyol ogs-hgs geçiş cezaları, varsa haciz veya rehin borçları vb. tüm borçlar ödendikten sonra araç plakaların notere teslim edilerek, aracın trafikten çekildiğini gösteren resmi belge türüdür.

Çekme belgeli araç nedir? Aracın işte bu nedenlerle aracın trafikten çekildiğini gösteren resmi belgesi olan araçtır.

Çekme belgeli araç trafiğe çıkar mı? Çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkar? Çekme belgesi alındıktan sonra hiç bir suretle araç trafiğe çıkamaz, seyir halinde olamaz.

Aracın çekme belgesi olduğu sürece araca motorlu taşıtlar vergisi, muayene ücreti, trafik sigortası masrafınız olmaz.

Çekme belgesini genellikle belirli nedenlerle aracını kullanmayacak, yurtdışına çıkacak, hasarlı aracını uzun süre tamir ettiremeyecek, pert olan aracını sigorta şirketine teslim edecek vb. benzer durumu olanlar alırlar.

Aracını uzun süre kullanmayacak olan herkes belirli ücretlerini ödeyerek aracına çekme belgesi alabilir.

Çekme belgesi alındıktan sonra siz istediğiniz tarihe kadar aracınıza motorlu taşıtlar vergisi, rehin, haciz işlemez. Trafik sigortası cezası, muayene cezası çıkmaz.  Fakat araç muayenesiz şekilde çekme belgesi alındıysa; muayene süresinin kanıtlanamadığı durumlarda 01.01.2005 tarihi esas alınarak gecikme bedeli tahsil edilmektedir.”

Çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkar? Bu sorunun cevabını şu linkte bulacaksınız: 2019 yılı çekme belgeli aracı trafiğe çıkarma işlemleri ve masrafları için tıklayın!

Çekme Belgeli Araç Alınır mı?

Genellikle çekme belgeli araçlar ‘’Pert Araç’’lar ile karıştırılır. Her çekme belgeli araç pert değildir. Pert olmuş ve çekme belgesi alınmış araçlar vardır. Genellikle tüm sigorta şirketleri pert olan araçların ödemelerini yapmak için sonradan herhangi bir ceza ile karşılaşmamak için aracın sahibinden çekme belgesi ister. Bu sayede sigorta şirketi herhangi sür priz bir borçla karşılaşmaz.

Çekme Belgeli Araç satın alınır mı? Çekme belgeli araç alırken aracın geçmişine ait ilgili sorgulamaları yaptıktan sonra gönül rahatlığıyla çekme belgeli araç satın alabilirsiniz.

 

1 yorum
  1. ali diyor

    kolay gelsin benim bir sorum olacaktı bir tane çekme belgeli hyundai coupe buldum 1998 model araç sahibiyle görüştüm araca vergi vermemek için çekme belgeli yapmış ve il dışında olduğu için de aracı kullanmıyormuş sözde şimdi benim bu arabayı almak için ilk önce ne yapmam lazım notere gidip parayı verirsen iş işten geçer aracın sağlam olduğunu nasıl anlarım tavsiyen ve öneriniz nedir kazıklanmamak için ne yapmam lazım

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.